Publicador de continguts

PREGUNTES FREQÜENTS

Expropiacions


1- Està la finca X afectada per expropiació?
Per a poder saber si una finca està afectada per expropiació us heu de dirigir al Servei d’Informació Urbanística, i si us confirma que hi està afectada podeu dirigir-vos al Departament de Gestió Urbanística per a saber si hi ha cap expedient obert.

2- Quant temps ha de passar des que se sol·licita l’advertència d’expropiació per ministeri de llei fins que s’inicia l’expedient d’expropiació pròpiament dit?
Passats dos anys des de l’aprovació de l’advertència l’interessat ha de presentar una valoració dels terrenys a expropiar i s’inicia l’expedient expropiatori.

 

Cessions de terrenys per nova alineació


1- Quina documentació he de presentar per a sol·licitar una cessió?
Per a formalitzar una cessió el propietari de la finca ha de presentar una sol·licitud al Departament de Gestió Urbanística, amb una nota simple actualitzada de la finca i l’alineació oficial emesa per l’Ajuntament. Si és una entitat jurídica també ha de presentar un poder notarial on consti l’administrador de l’entitat.

2- Una vegada aprovada la cessió he de fer cap altre tràmit
Una vegada aprovada la cessió aquesta es formalitza firmant una acta administrativa de cessió i després el particular l’ha de registrar al Registre de la Propietat.

 

Projectes d’urbanització


1- Quins documents he d'aportar per a tramitar un projecte d'urbanització?
Podeu consultar la relació de la documentació al següent enllaç del web municipal;
Gestió.08 - Projecte d'urbanització

2- Com puc sol·licitar una reunió amb els tècnics o els jurídics del Departament?
La podeu sol·licitar al telèfon 971 225900 (ext. 8440 o 8437)

3- Quins documents he d'aportar per a tramitar la recepció de les obres d'un projecte d'urbanització?
Podeu consultar la relació de la documentació al següent enllaç del web municipal:
Gestió.09 - Recepció d'obra

4. Quan he de presentar la garantia d'execució de les obres?
Amb caràcter general la garantia d'execució de les obres (6% de l'import de la seva execució) d'un projecte d'urbanització es presenta una vegada que s’ha aprovat i el Servei de Control d'Urbanitzacions i Infraestructures ha determinat l'import. Si es volen executar simultàniament les obres d'urbanització i les d'edificació s’ha de presentar una sol·licitud al Departament d'Obres i Qualitat de l'Edificació.

5- Com puc sol·licitar la devolució de la garantia?
Si la garantia era només del 6% de les obres d'urbanització heu de sol·licitar la devolució al Departament de Gestió Urbanística mitjançant una sol·licitud general dirigida a aquest Departament. Si la garantia és de simultaneïtat de les obres d'urbanització i d'edificació, l’heu de sol·licitar mitjançant una sol·licitud general dirigida al Departament d'Obres i Qualitat de l'Edificació.

 

Dotació de serveis


1- Què ha d'incloure un projecte de dotació de serveis?
Tots els documents necessaris estan indicats a l'apartat de la Seu Electrònica, Gerència d'Urbanisme – Gestió 07 - Dotació de Serveis.

2- Qui pot presentar un projecte de dotació de serveis?
El poden presentar persones físiques o jurídiques. En aplicació de l'article 5 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques (BOE núm. 236, de 23 d’octubre de 2015) també es pot designar una representant per al procediment mitjançant poder notarial o apoderament apud acta per a compareixença personal al Departament de Gestió Urbanística  concertant cita prèvia.
També es pot presentar el model d'acreditació de representació davant la Gerència d'Urbanisme (disponible a “Descàrrega de documents”)

3- Quin termini hi ha per a aprovar la llicència d'obres per a un projecte de dotació de serveis?
El termini per a tramitar un projecte de dotació de serveis és de tres mesos, d'acord amb l'article 179.3 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears (BOIB núm. 186, ext., de 27 de desembre). L’efecte del silenci administratiu és negatiu, d'acord amb l'article 151.4 de la Llei 12/2017, de 29 de desembre, d’urbanisme de les Illes Balears, i l'article 11.4 del Text refós de la Llei del sòl i rehabilitació urbana, aprovat mitjançant el Reial decret legislatiu 7/2015 (BOE 261 de 31 d’octubre), amb la suspensió del termini per a esmenar deficiències, d'acord amb l'art. 22 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques (BOE núm. 236, de 2 d’octubre).

4- Qui tramita la sol·licitud?
El Departament de Gestió Urbanística.

5- Com he de presentar la fiança?
Per a garantia de les obres la fiança s’ha de presentar en metàl·lic o amb aval bancari, que s'exigeix en el cas d'execució simultània de les obres d'urbanització amb les d'edificació, tal com prescriu l'art. 265.1 del Reglament general de la Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears.
Si no s'executen de manera simultània només es requereix l'aval que garanteixi el cost de reposició de les obres, d'acord amb l'art. 27 de l'Ordenança d'instal·lació de conduccions de serveis a la via i espais públics al sòl urbà del Pla general.
En el cas d'execució simultània d'obres d'urbanització i edificació la fiança s’ha d’ingressar en el número de compte de tresoreria que es facilita quan s’aprova el projecte.
Si no se simultaniegen les obres d'urbanització i edificació es requereix tan sols un aval que garanteixi el cost de reposició de les obres, quantificat pel Servei de Control d'Urbanitzacions i infraestructures. El model d'aval a presentar es facilita quan s'aprova el projecte i s’ha de presentar, si es prefereix , aquesta quantia mitjançant transferència bancària al número de compte que s'indica.
També es pot enviar còpia de la transferència, o de l'aval, per correu electrònic a tresoreria@palma.cat o contactar telefònicament al 971 225900 (ext. 1088 o 1117).
A Tresoreria es formalitza la garantia i us faciliten la carta de pagament, que heu de guardar perquè us la demanaran quan sol·liciteu la devolució de la garantia.

 

Reparcel·lacions


1- Que ha d'incloure un projecte de reparcel·lació?
Tots els documents necessaris estan indicats en l'apartat de la Seu Electrònica, al següent enllaç del web municipal:
Gestió.05 - Aprovació de projectes de reparcel·lació, modalitat de cooperació

2- Qui pot presentar un projecte de reparcel·lació?
Un propietari únic o una junta de compensació (amb sol·licitud firmada pel responsable degudament acreditat). D’acord amb l'article 5 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques (BOE núm. 236, de 23 d’octubre), també es pot designar un representant per al procediment mitjançant poder notarial o apoderament apud acta per a compareixença personal al Departament de Gestió Urbanística  concertant cita prèvia.>

També podeu presentar el model d'acreditació de representació davant la Gerència d'Urbanisme, disponible al següent enllaç: Model d'Acreditació davant la Gerència d'Urbanisme.

3- Quin termini hi ha per a l'aprovació inicial i la definitiva del projecte de reparcel·lació?
El termini per a l'aprovació inicial és de 3 mesos, d'acord amb l'article 83 de la Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears (BOIB núm. 160, de 29 de desembre) i per a l'aprovació definitiva és de 3 mesos des que finalitza el termini d'informació pública.

4- Qui tramita la sol·licitud?
El Departament de Gestió Urbanística.


 

Data darrera modificació: 17 de juliol de 2024